شفاي برص




( شفاي برص )



ابن حمزه ابوجعفر محمد بن علي

در معجزات حضرت رضا (عليه السلام) فرموده است و اعجب از معجزه اي كه ما در زمان خود مشاهده كرديم. و آن اين است كه: انوشيروان اصفهاني كه مجوسي مذهب و صاحب منزلت و جاهي نزد خوارزمشاه داشت.

شاه مذكور او را بعنوان رسالت روانه كرد نزد سلطان سنجر بن ملك شاه و انوشيروان را برص فاحشي بود و بجهت نفرت و تنفر طبايع از برص مي ترسيد كه نزد سلطان سنجر برود.

وقتي كه بطوس رسيد شخصي باو گفت هروقت بروي نزد قبر حضرت رضا (عليه السلام) و او را شفيع خودگرداني نزد خداي تبارك وتعالي و پروردگار متعال را اجابت خواهد فرمود و مرض برص از تو برطرف خواهد شد.

انوشيروان گفت من مردي ذمّي مي باشم. شايد خدمتگذاران مشهد شريف مرا از داخل شدن در حرم حضرتي مانع شوند.

گفت: لباس خود را تغيير ده و وقتي هم داخل شو كه احدي بر حال تو مطلع نشود.

انوشيروان چنين كار را انجام داد و پناه بقبر شريف رضوي شد و تضرع و دعا كرد و ابتهال نمود و آنحضرت را وسيله خود نزد خداي تعالي قرار داد.

چون از حرم بيرون آمد بدست خود نگاه كرد اثري از بَرَص نديد آنگاه رختهاي خود را از بدن بيرون آورد و تامل در بدن خود نمود ابداً اثر برص در خود نيافت.

از مشاهده اين امر عجيب، غش كرد و چون بهوش آمد اسلام آورد و جزء مسلمانان نيك گرديد پس دستور داد براي قبر شريف صندوقي (ضريحي) از نقره درست كردند، مال بسياري در اين خصوص صرف كرد و اين قضيه مشهور و معروف است نزد بسياري از اهل خراسان.

گويا اولين ضريح نقره اي كه براي قبر شريف حضرت رضا (عليه السلام) گذاشته شده همين ضريحي بوده كه بدست اين مرد زردشتي بنام انوشيروان بنيان گرفت.

( - ثاقب المناقب . )

غوث وري غياث خلائق خديو طوس

نجم هدي و بدردجي هشتمين شموس

از جانب خداي انيس است بر نفوس

فيضش رسد بمسلم و نصراني و مجوس

شاه وگدا ننهند بدربار او رئوس

تا كسب فيض از نظر لطف او كنند